כיצד להתחיל לדבר מיניות?

דיבור על מיניות, בהרבה מהמקרים, מציף אותנו ברגשות של פחד, בושה, אשמה ומבוכה. מקורן של תחושות אלו מהסביבה שלנו - לא נולדנו איתן. חוסר מודעות לרגשות אלו, יכול לגרור למצבים של הימנעות משיח על מין או שיח רדיקלי על מין - שני מצבים שיכולים להוביל לחציית הגבולות המיניים שלנו, או של הפרטנרים שלנו, ומכאן עלול להוביל למרחב מיני שאינו מכבד ואינו מחובר.

אם אני לא מחובר.ת כלל למיניות שבי, אם אני חש.ה מבוכה מאוד גדולה מהנושא, אני משפיע.ה גם על היכולת של הסביבה הקרובה שלי לתקשר איתי: בן /בת הזוג, ילדים, חברים. בהרבה מהמקרים הם ירצו להעלות את הנושא בפני, אך יתקשו בגלל המסר הלא מדובר שעובר אליהם: זה מביך אותי, אני לא רוצה להכנס לשם.

אני עברתי תקופת חיים שלמה בצורה הזו: נמנעתי לדבר על מין ומיניות עם כל אדם בסביבתי וא.נשים התקשו לשוחח איתי- בן הזוג, מטופלים שלי, חברות.  עד לרגע בו הבנתי שאני עושה כך נזק לעצמי, לפרטנרים שלי, ולמטופלים שלי. 

בעזרת אימון שיחי קבוע על הנושא שהכי הביך אותי בעולם, הבנתי על בשרי שברגע שהופכים שיח על מיניות לחלק מהשגרה ושהאדם איתו אני מדברת אינו שיפוטי או ביקורתי, המבוכה פוחתת, הלחץ יורד, אי הנוחות פגה, והמיניות שבי מתגלה.

לכן, יצרתי יחד עם שותפתי, ורדית אבידן את מיניות מדוברת-  מרחבי שיח בטוחים, בעזרת מתודות שיח המאפשרות סטריוליות ופתיחות, ומקטינות שיפוטיות ותגובתיות.

במידה והיית באחד ממרחבי השיח, והיית רוצה להמשיך ולתרגל הקשבה ודיבור למיניות

במידה ולא היית במרחבים של מיניות מדוברת, והיית רוצה להתחיל בשיחות פרטניות

מוזמנ.ת ליצור קשר, וביחד נבין האם שיחות על מיניות, זה הפתרון בשבילך.

*השיחות יכולות להתקיים מרחוק, או מקרוב. לבחירתך.

* שיחות אלו אינן תחליף לטיפול.


רוצה לדעת עוד על מיניות מדוברת?

דף הפייסבוק של מיניות מדוברת:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100085346711733&mibextid=ZbWKwL


פודקאסט שבו ורדה ואני מדברות בנושא השפעת ME- TOO על יחסים בין גברים ונשים, ועל מרחבי השיח שאנו יוצרות:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0WU4qvXNQJwzP5WGdDPS17ytnDL7zqF3aEbMBY5Sq5XBmR1HsGNeXg3a3ScvDN28Hl&id=100001434230605&sfnsn=mo&mibextid=RUbZ1f